11/2 tsk
bakpulverSå här gör du Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en bakform, ca 20x30 cm. Klä den även med bakplåtspapper som får hänga lite utanför kanterna så det blir lättare att lyfta ur kakan. Rör smör och socker pösigt och vänd ner mjölet. Tryck ut degen i formen och grädda kakbotten i ca 20 min. Låt den svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt och rör ner citronsaft och skal. Sikta mjöl och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten. Häll smeten på kakbotten och grädda ytterligare 25 min. Låt kallna i formen. Lyft ur den avsvalnade kakan och skär i rutor eller bars. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 22
1 tsk vaniljextrakt eller 1 tsk vaniljsocker. 3 - 4 dl blåbär, färska eller frysta (om du använder frysta bär så rekommenderar jag att du blandar dem med ½ - 1 msk majsstärkelse). 1 tsk vaniljextrakt eller 1 tsk vaniljsocker. 3 - 4 dl blåbär, färska eller frysta (om du använder frysta bär så rekommenderar jag att du blandar dem med ½ - 1 msk majsstärkelse)
Rör smör och socker fluffigt med elvisp eller för hand. Servera kokoskakan som den är eller med lätt vispad grädde samt färska bär som jordgubbar, hallon, vinbär eller blåbär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.