Enkla citronrutor
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3,25 dl vetemjöl
  • 11,25 dl florsocker
  • 1115 g smör, normalsaltat och rumstempererat
  • 10,5-1 msk citronskal
  • 11,5 citron, saften
  • 14 ägg
  • 13,75 dl strösocker
  • 12 tsk vaniljsocker
  • 11 dl vetemjöl
  • 1 florsocker (att sikta över den färdiga kakan)
  • 1 Mördeg3,25 dl vetemjöl 1,25 dl florsocker 115 g smör, normalsaltat och rumstempererat
  • 1 Citronfyllningen0,5-1 msk citronskal 1,5 citron, saften 4 ägg 3,75 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 1 dl vetemjöl
  • 1 Servering florsocker (att sikta över den färdiga kakan)Förvärm ugnen till 175 grader, över- och undervärme. Fodra en form som är ca 20 x 20 cm med bakplåtspapper och ställ åt sidan. Mördeg
  • Mät upp vetemjöl och florsocker i en stor skål och blanda väl. Tillsätt smöret och blanda till en smulig deg. Pressa ut degen i botten på formen i ett jämnt lager och förgrädda i 15 minuter. Citronfyllningen
  • Vispa samman alla ingredienser till fyllningen till en jämn smet. Häll smeten över den delvis bakade kakan och baka i ytterligare 25 minuter, eller tills fyllningen har stelnat. Servering
  • Kyl kakan helt, skär sedan upp i rutor och sikta över florsocker innan servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.