1 ekologiska
citroner (finrivet skal av 1 citron och ca 4 msk pressad citron)
1
ägg
1
vispgrädde
1 hallon1.
Sätt ugnen på 200 grader.2. Pajdeg: Kör ihop vetemjöl, smör och socker i en matberedare tills smöret är finfördelat. Tillsätt vattnet och kör ihop till en deg.3. Lägg ett bakplåtspapper i en form 17x26 cm eller något mindre. Kavla eller tryck ut degen så att den passar i botten på formen.4. Förgrädda mitt i ugnen cirka 10 minuter.5. Fyllning: Smält smöret och tillsätt sockret. Blanda ner finrivet citronskal och pressad citronsaft. Vispa ner äggen bara så att det precis blandas. Smaka av om det behövs mer citronsaft eller socker.6. Häll fyllningen över det förgräddade pajskalet. Fortsätt grädda cirka 12 minuter tills fyllningen stannat. Låt svalna och ställ sedan i kyl.7. Ta upp kakan ur formen och skär i små bitar.8. Garnera med vispad grädde och hallon.
Godkväll. Skönt att denna kaosdag snart är slut. När förmiddagsmötet drar ut så på tiden att man får ställa in lunchen och bara med sekunders marginal hinner till eftermiddagsmötet räknas inte det inte till någon toppendag, lägg där till att första koppen kaffe inte blev av förens klockan 15
Insåg när jag skulle döpa denna kladdkaka att skumbollen har väldigt många namn - gräddbulle, mums-mums, kokosboll, kokosmunk, kokostopp, ja det finns nog fler
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.