Citronrutor eller lemonbars
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 3 1 röster

Ingredienser

  • 125 g smör

  • 11 dl socker

  • 12 1/2 dl vetemjöl

  • 12 1/2 dl socker

  • 11 citron, rivet skal samt saft
  • 11/2 dl vetemjöl

  • 11/2 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en bakform, cirka 20 x 30 cm. Klä den även med bakplåtspapper som får hänga lite utanför kanterna så det blir lättare att lyfta ur kakan.

  • 1 Rör smör och socker pösigt och vänd ner mjölet.

  • 1 Tryck ut degen i formen och grädda kakbotten i ca 20 min. Låt den svalna.

  • 1 Vispa ägg och socker vitt och pösigt och rör ner citronsaft och skal. Sikta mjöl och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten.

  • 1 Häll smeten på kakbotten och grädda ytterligare 25 min. Låt kallna i formen.

  • 1 Lyft ur den avsvalnade kakan och skär i rutor eller bars.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.