300 g
vitkål 2 st morötter 1 msk smör eller margarin 8 dl vatten 1 st grönsaksbuljongtärning 3 st vitpepparkorn 2 st kryddpepparkorn salt och peppar hackad persilja Servera med: bröd grovt med skinka och senap Det här behövs till 2 port:
1. Hacka gul lök, morot och vitlök fint. Fräs dem i en kastrull tillsammans med rapsoljan och en gnutta salt tills grönsakerna får lite färg och blir lätt genomskinliga
Vitkålssoppa med frikadeller är klar att servera. Koka vitkålssoppan på låg värme under lock i 30 minuter om du använder sommarkål och 1-1,5 timmar om du gjort soppan på vinterkål. Koka frikadellerna med vitkålssoppan i minst 10 minuter
Ett av resultaten, av detta oplanerade extraarbete, blev denna vitkålssoppa. När maken var och handlade mat senast köpte han ett gigantiskt vitkålshuvud
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.