Räksoppa med konjak och grädde
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g räkor med skal
  • 160 g gul lök
  • 10,5 morot
  • 140 g rotselleri
  • 12 msk tomatpuré
  • 12 msk konjak
  • 12 dl vitt vin, torrt
  • 15 dl vatten eller fiskbuljong
  • 12 dl vispgrädde
  • 1 tabasco, att smaka av med
  • 1 matolja
  • 1 smör
  • 1 salt
  • 1 bröd
  • 1400 g räkor med skal 60 g gul lök 0,5 morot 40 g rotselleri 2 msk tomatpuré 2 msk konjak 2 dl vitt vin, torrt 5 dl vatten eller fiskbuljong 2 dl vispgrädde tabasco, att smaka av med matolja smör salt
  • 1 Till servering brödSkala räkorna och spara skalen. Skala och finhacka lök, morot och selleri. Fräs räkskalen i en gryta med lite olja tills vätskan försvunnit och skalen blivit lite vita. Man kan även rosta skalen i ugnen. Tillsätt grönsakerna och tomatpurén och fortsätt fräsa en stund. Bränn av med konjaken, låt det inte brinna under köksfläkten! Pudra över vetemjöl och späd med vin och vatten. Sjud soppan ca 15 minuter. Tillsätt grädde och smaka av med tabasco. Sjud ytterligare 5 minuter. Sila soppan genom en finmaskig sil. Tillsätt räkorna och blanka av med en liten smörklick. Kolla sältan. Nu får inte soppan koka mer, då blir räkorna sega! Servera i varma tallrikar tillsammans med ett gott bröd.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.