1400 g
räkor med skal 60 g gul lök 0,5 morot 40 g rotselleri 2 msk tomatpuré 2 msk konjak 2 dl vitt vin, torrt 5 dl vatten eller fiskbuljong 2 dl vispgrädde tabasco, att smaka av med matolja smör salt
1 Till
servering brödSkala räkorna och spara skalen. Skala och finhacka lök, morot och selleri. Fräs räkskalen i en gryta med lite olja tills vätskan försvunnit och skalen blivit lite vita. Man kan även rosta skalen i ugnen. Tillsätt grönsakerna och tomatpurén och fortsätt fräsa en stund. Bränn av med konjaken, låt det inte brinna under köksfläkten! Pudra över vetemjöl och späd med vin och vatten. Sjud soppan ca 15 minuter. Tillsätt grädde och smaka av med tabasco. Sjud ytterligare 5 minuter. Sila soppan genom en finmaskig sil. Tillsätt räkorna och blanka av med en liten smörklick. Kolla sältan. Nu får inte soppan koka mer, då blir räkorna sega! Servera i varma tallrikar tillsammans med ett gott bröd.
Servera med en klick gräddfil. Hacka lök och vitlök. Tillsätt lök och vitlök efter ett tag. Lägg över i en kastrull och tillsätt resten av ingredienserna utom majs och bönor
Den här årstiden är för mig en tid av rykande varma grytor och soppor av allehanda slag, som tinar mitt inre med inte bara värme utan också gudomligt koncentrerade dofter & smaker
Ingredienser Portioner. 4 1 tärnad morot 2 tsk curry 1 msk olja ca 7 dl vatten 1 kycklingbuljongtärning 200 g tärnad tillagad kyckling 250 g mjukost (gärna mild) svartpeppar ca 100 g sockerärtor ev färsk koriander (till garnering) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.