Smakrik köttfärs- och risgratäng
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 2 röster

Ingredienser

  • 3 port kokt ris
  • 1400 g köttfärs
  • 1140 g bacon
  • 18 champinjoner
  • 11 gul lök
  • 11 paprika
  • 12 vitlöksklyftor
  • 12 msk dijonsenap
  • 13 dl grädde
  • 1 Salt
  • 1 Peppar
  • 1 Vegeta allkrydda
  • 13 dl riven ost
  • 1 Smör
  • 13 port kokt ris 400 g köttfärs 140 g bacon 8 champinjoner 1 gul lök 1 paprika 2 vitlöksklyftor 2 msk dijonsenap 3 dl grädde Salt Peppar Vegeta allkrydda 3 dl riven ost SmörDela baconet i små bitar och fräs upp. Skiva champinjonerna, hacka löken och tärna paprikan och låt steka med. Pressa i vitlöksklyftorna och blanda i senap och grädde och låt koka upp. Salta och krydda . Bryn färsen och krydda. Blanda i baconröran och koka upp. Bred ut riset i en smord eldfast form. Häll på köttfärsröran och strö över riven ost. Gratinera i 200 grader i ca 45 minuter

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.