Ät och NJUT. Klä en långpanna eller en ugnsform med bakplåtspapper. 1Mät upp ägg och strösocker i en bunke. 1Tillsätt vaniljsocker, salt och kakao. 1Tillsätt vetemjöl och det smälta smöret. 1Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper. 1Häll kokosflingor, sirap, strösocker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärmeoch rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Låt sedan koka upp och låt det sjuda ca 5 minuter. 1När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på kokostoscan och grädda ytterligare ca 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg
Toppa med lite härlig glasyr och ni har en perfekt sockerkaka till fikat. Ta fram en bunke och vispa ägg, socker och vaniljsocker tills du får en vitoch pösig smet
Riv mandelmassan och blanda den med äggen och mjölken. Nagga med en gaffel. 1Tryck ut den i en form med löstagbar kant, cirka 22 centimeter i diameter. 1Kärna ur och klyfta äpplena. 1Servera gärna med vaniljsås eller lättvispad grädde
Dekorera med pecannötterna och hyvlad choklad sen pudra över kakao över hela pajen. Jag hade gjort soppa på hummer, räkor och torsk till förrätt och hjort med potatisgratäng till middag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.