En härligt somrig och kladdig jordgubbskladdkaka med vit choklad och jordgubbar i smeten. Börja med att smälta smöret i en kastrull, ta fram en bunke och vispa ihop ägg och socker poröst och vitt
Förra fredagen postade jag min marängsvisskladdkaka med jordgubbar & cocosprickar och jag tänkte att jag kör vidare på en ny fredagskladdis denna fredagen
Vispa i hög hastighet samtidigt som den varma sockerlagen hälls över äggvitorna i en tunn stråle. Insåg när jag skulle döpa denna kladdkaka att skumbollen har väldigt många namn - gräddbulle, mums-mums, kokosboll, kokosmunk, kokostopp, ja det finns nog fler
Ingredienser Portioner. 6 500 g rabarber 2 dl havregryn 2 dl socker 1 3/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1 krm vaniljsocker 125 g smör 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl ljus sirap smör till formen Till servering vaniljglass Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
1300 g vit choklad. 1Fyllning168 g daimchoklad 300 g vit choklad 2 dl vispgrädde 600 g färskost 1 dl strösocker. 1Garnering Färska jordgubbar till serveringSmält den vita chokladen i microvågsug eller över vattenbad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.