Viltfärslimpa med bacon
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 gram viltfärs
  • 14 msk ströbröd
  • 11,5 dl grädde
  • 12 ägg
  • 13 msk riven gul lök
  • 11 krm svartpeppar
  • 11,5 tsk salt
  • 17 skivor bacon
  • 11 msk rapsolja eller smör till formen
  • 10,5 dl hackad persilja att garnera medSätt ugnen på 200 grader. Blanda grädde, ägg och ströbröd i en bunke. Skala och riv lök. Blanda i riven lök, viltfärs, salt och peppar med ströbrödet. Forma en limpa ca 25x15 cm storlek. Smörj en ugnsform med lite rapsolja eller smör. Fördela i baconskivor i botten och låt de hänga ut över kanten. Lägg i viltfärslimpan på baconskivorna och vik upp baconet längs limpans kanter. Sätt in viltfärslimpan i mitten av ugnen och grädda i ca 45 minuter. Sätt i en stektermometer efter halva tiden. Ta ut viltfärslimpan när den har 72 grader i innertemperatur. Ta ut viltfärslimpan och låt den svalna något. Skopa bort fult skum längs kanterna med en sked. Garnera ev. med lite hackad persilja. Häll gärna av stekskyn att använda till sås. Ett förslag är att reda den med lite maizenaredning och några dl grädde samt smaksätta med några krossade enbär, någon msk vinbärsgelé samt messmör och soja. Skär upp viltfärslimpan i skivor och servera med önskat tillbehör.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.