10,5 dl
hackad persilja att garnera medSätt ugnen på 200 grader. Blanda grädde, ägg och ströbröd i en bunke. Skala och riv lök. Blanda i riven lök, viltfärs, salt och peppar med ströbrödet. Forma en limpa ca 25x15 cm storlek. Smörj en ugnsform med lite rapsolja eller smör. Fördela i baconskivor i botten och låt de hänga ut över kanten. Lägg i viltfärslimpan på baconskivorna och vik upp baconet längs limpans kanter. Sätt in viltfärslimpan i mitten av ugnen och grädda i ca 45 minuter. Sätt i en stektermometer efter halva tiden. Ta ut viltfärslimpan när den har 72 grader i innertemperatur. Ta ut viltfärslimpan och låt den svalna något. Skopa bort fult skum längs kanterna med en sked. Garnera ev. med lite hackad persilja. Häll gärna av stekskyn att använda till sås. Ett förslag är att reda den med lite maizenaredning och några dl grädde samt smaksätta med några krossade enbär, någon msk vinbärsgelé samt messmör och soja. Skär upp viltfärslimpan i skivor och servera med önskat tillbehör.
Häll pastan, salladen, fetaosten och baconet i en större salladsskål, häll i blandningen med vatten, majonnäs, crème fraiche och vitlök, blanda noga, så att hela salladen blir krämig
5 portioner 9pp/portion500g fläskfile150g mager riven ost 12%1pkt bacon5dl milda mat grädde 4%Sätt ugnen på 150graderSkär fläskfilén i bitar Stek till fin färg,Skär bacon i mindre bitar och stek på hög värme fort. 1pkt bacon
Tag sedan baconet och broccolin & lägg i den förgräddade pajskalet, blanda ägg, mjölk, salt & peppar (ej för mycket salt) - häll över, toppa med riven ost
Gjorde ugnspannkaka medbacon idag. Servera med lingonsylt. Klipp baconet och lägg i den smorda plåten. 3 st paket bacon. Häll nu över smeten över baconet och in i mitten av ugnen ca 20 min. 3 st paket bacon
Bacon explosion med mycket färs och ost. Du väver ihop baconet likt en matta, så att du kan breda ut färsen och tillbehören, för att sen rulla ihop den och lägga den på grillen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.