Rör ihop marinaden och häll över den brynta Mifún. Skiva vårlöken och tillsätt en del av den (resten serveras färskt på toppen av poké bowlen) samt färsk hackad röd chili
1Hacka sedan svampen och löken och fräs dom lite lätt med smör. 1Häll sedan ner grädden och gräddfilen i svampen och löken och koka upp lite lätt under rörning. 1Häll sedan i sojan och fonden tillsammans med resten, salta och peppra efter smak. 1Serveras med ris eller nudlar, och njut
Här har jag gjort en vegetarisk gryta med linser, grädde, färska tomater, vitlök och spenat. Ät linsgrytan till (fullkorns)pasta, matgryn eller kokt potatis och en bit bröd
Under tiden linsgrytan puttrar, blanda yoghurt med finhackade myntablad och smaka av med salt. Tillsätt därefter lök, vitlök och ingefära och mjukstek på låg värme utan att löken tar färg
6 Bolognese 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 morötter ca 200 g rotselleri 2 msk olivolja 1/2 dl tomatpuré 1 tsk torkad timjan 1 tsk torkad rosmarin 2 lagerblad 2 förp hela skalade tomater (à 390 g) 1 1/2 dl torra röda linser 2 grönsaksbuljongtärningar 2 msk soja 5 dl vatten salt och svartpeppar 1 kruka basilika Pasta 6 port spaghetti Sallad 1 rödlök 3 tomater 65 g ruccola Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Servera med riven parmesan och färsk basilika. 1 Fräs soltorkade tomater, lök och vitlök i olja i en stor stekpanna eller kastrull. Tillsätt tomatpurén och stek under omrörning ca 3 min. 2 Häll i resten av ingredienserna och låt sjuda under lock 15-20 min
Pudra över curry, ingefära och koriander. Smaka av med salt och peppar. 2 Stek aubergine, morot och lök i olja ca 5 min, rör då och då. 3 Häll i kokosmjölk, krossade tomater och vatten
Och jag älskar kikärtor. Både tomatsås och kikärtor är de perfekta tillbehören till pasta. På gamla dagar har jag börjat tycka att pasta kan vara lite torrt och föredrar egentligen pasta gjord på strimlade grönsaker, men det är enkelt fixat genom att blanda pastan med en sås
Smaka av med salt och servera med en klick smör och färsk koriander. 1färsk koriander1 Lägg linser, gurkmeja, vatten och ½ tsk salt i en kastrull. 2 Hetta upp oljan i en stekpanna och stek lök, vitlök och ingefära tills löken är gyllene. 3 Tillsätt chili och tomater. 4 Häll i garam masala och linserna tillsammans med vattnet de kokat i
Stek lök, vitlök och ingefära tills löken mjuknat. Tillsätt broccoli, morot och paprika och fortsätt steka på medelvärme tills ris och grönsaker är varma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.