Dal tadka (linsgryta)
www.coop.se
www.coop.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 dl torkade röda linser
  • 11 tsk gurkmeja
  • 13 dl vatten
  • 11 msk neutral olja
  • 11 hackad gul lök
  • 12 finhackade vitlöksklyftor
  • 12 msk finhackad färsk ingefära
  • 12 hackade gröna chili
  • 12 tärnade tomater
  • 10.5 msk garam masala
  • 1 salt
  • 1 smör
  • 1 färsk koriander1 Lägg linser, gurkmeja, vatten och ½ tsk salt i en kastrull. Koka ca 10 min under lock. 2 Hetta upp oljan i en stekpanna och stek lök, vitlök och ingefära tills löken är gyllene. 3 Tillsätt chili och tomater. Stek under omrörning tills tomaterna blivit mosiga. 4 Häll i garam masala och linserna tillsammans med vattnet de kokat i. Låt sjuda 5–10 min. Smaka av med salt och servera med en klick smör och färsk koriander.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.