Smaka av med salt och peppar. Skölj och strimla purjolöken. Sista lagret med lasagneplattor. Krydda med lite svartpeppar, vitpeppar, salt och riven muskotnöt
-Frasiga veganska raggmunkar med rökig och knaperstekt tofu. Att kombinera med nudlar är klassiskt och alltid smarrigt, men visste du att det faktiskt går utmärkt att variera med pasta
Förutom att använda tofun till den här rätten, brukar jag dessutom ha den på mackan, konsistensen påminner lite om keso ochmed lite örtsalt på en god rostad macka är jag lätt i sjunde himmelen
Sätt in gallret medtofu-nuggetsen i ugnen (med en plåt under, då en del quinoa kan ramla av). Servera med mosad avokado som du blandar med lite citronsaft och salt/peppar, bakad sötpotatis och resten av BBQ-såsen
Inlägget Ugnsbakade veganska biffar med tofu och bönor dök först upp på BakingBabies. Under vår soul food-matvecka testade vi att göra veganska biffar som blev jäääättegoda
Veganska grekiska grillspett med tsatsiki och grillad potatis. Det har varit sjukt mycket jobb med alla utbildningar jag har haft den senaste månaden, och jag håller också för fullt på att planerar för vad som förhoppningsvis ska bli nästa steg i Jävligt Gotts utveckling, som bland annat inneburit två stora ansökningar till Vinnova här under augusti och september
Lägg dem på ett fat med bakplåtspapper på och häll på rapsolja. Jag och Fanny älskar att gotta oss, gärna varje kväll men vi väljer alltid lite nyttigare allternativ
Kikärtspaj med broccoli, grönkål, soltorkade tomater och kalamata oliver. För här har vi en fantastiskt god paj, men fräscha grönsaker, ostig smak och knaprigt pajskal
I förra veckan berättade jag om min veganska kladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad. Kikärtsspad kan tyckas vara lite konstigt att baka med, men tänk på att det har använts ett rätt bra tag ochmed stor positiv respons
Resultatet blev riktigt lyckat, och jag ska nu experimentera fram fler recept med kikärtsspad. Jag har dock aldrig testat att göra denna sorts maräng, detta för att jag inte gillar maränger - oavsett om det är med eller utan kikärtsspad
Hemmagjorda falafel i libabröd med grönsaker och dipsåser, mums. Ja, igår gjorde jag då den där rätten som jag pratat om i veckan, den som jag aldrig gjort förut och jisses vad gott det blev
– Våfflor medveganskagen. Fyll på receptet med smaker som du gillar – exempelvis chili och vitlök. Nu så här efter påsken är jag ganska trött på tung mat och sötsaker
Med ljuset och värmen har även lusten att fotografera det jag lagar och bakar smugit sig på igen, liksom suget efter att baka och laga snabbfixade rätter med mycket färg och smak
Visst kan det låta lite överilat att börja med ett bakverk som till ochmed i sin titel berättar att det handlar om en mjölkproduktig kaka, men jag har hört så mycket positivt om veganska cheesecakes, om deras krämighet och mjukhet, att jag ändå inte kunde hålla tassarna borta
Linser är så gott och rika på mättande protein och fibrer, medan kolhydraterna som finns är komplexa och tar tid att bryta ner vilket i sin tur innebär att vi håller oss mätta längre
I vanliga fall har jag ju alltid salt i min mat, men nu har jag försökt att krydda mer med färska kryddor istället Delar med mig av receptet på maten jag gjorde här nedanför Hittade ett recept på Ica som jag utgick ifrån, men sen gjorde jag lite som jag själv ville, bytte ut lite och tillsatte lite
Då baket även skulle vara veganskt, kändes det också som en god idé med en mer kakliknande tårta, än något stort och gräddsvulstigt - visserligen går det säkert att få till den typen av bakverk medveganska ingredienser också, men jag är inte jättebevandrad på det området, och kände därmed att detta blev ett lovande val
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.