Det här är min veganska variant av Boeuf Bourguignon med rotfrukter, svamp och svarta linser. Nu kanske det här receptet kommer med lite konstig timing
Skölj tomaternaoch halvera dem. Finhacka de soltorkade tomaterna. Rör i rapsolja under konstant vispning först droppvis sen med en jämn stråle, salta och peppra efter smak
Vegopuckarna steks i rapsolja och smör tills de fått färg, kryddas med lite salt och peppar. Mosa de avrunna rotfrukterna med en potatisstamp eller elvisp
När jag nu själv då drar åt det veganska så är det synd och skam att behöva ge upp den, men då det ganska sällan går att få en riktigt riktigt bra palak paneer medtofu istället för ost på restaurang så tänker jag att vi helt enkelt får ta och laga vår egen
Passar till grillat eller vegetariskt/vegan med massor av smarrig hummus som tillbehör. Tricket att få till riktigt goda ugnsrostade grönsaker är att använda ganska hög temperatur och antingen använda varmluftsugn eller se till att släppa ut ånga ett par gånger under rostningen
Häll bort vätskan eller sug upp vätskan med hushållspapper och sätt in tomaterna igen. Fördela laxbitarna med mellanrum på andra halvan av blecket medtomaterna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.