Så med den inställningen kommer jag döma mina veganska recept också. Nu har ju jag som sagt inte helt övergott till en vegansk diet så det kommer säkerligen upp recept med både ägg och/eller mjölkprodukter här på bloggen ändå, men från och med nu lär ni snubbla över orden mandelmjölk och tofu lite oftare än ni gjort innan
När cupcaken har svalnat kan du börja glasera och dekora dem med frostingen. Fyll sedan formarna med smeten upp till ungefär hälften och grädda i ugnen, ca 18-20 minuter, prova med en tandpetare, om den inte blir kladdig är kakorna färdiga
Rör ner smörblandningen i bunken med torra ingredienser och rör samman till en jämn smet. Ta ut chokladkakan ur ugnen när den är klar och häll på tosca-smeten
4 100 g skalad sötmandel 100 g vegansk vit choklad 1 bittermandel 1/2 dl vatten 1/2 dl rörsocker 1 krm salt 1 burk kokosmjölk (à 400 ml) Vid servering 250 g tinade frysta hjortron Lägg till i inköpslistan
Har ni tips eller önskemål på veganska bakverk får ni gärna berätta om dem i kommentarsfältet. Den här veckan har jag iallafall testat att göra vegansk vit choklad smaksatt med syrligt lingonpulver
Veganska kolakakor med saffran och vit choklad. Jag gjorde dem veganska genom att använda mjölkfritt margarin och vegansk vit choklad som finns att hitta i välsorterade matbutiker
« Veganska chocolate chip muffins på svarta bönor . Alla chokladermed omslag. Den är dessutom smaksatt med jordgubb (vilket nog ingen av oss tänkte på när vi provsmakade den, vilket kan förklara en del kommentarer…)
Det blev så gott medchokladmandelmjölk. Eftersom min dotter inte tål mjölk och vi alla får i oss betydligt mindre kalcium än tidigare så försöker jag få i oss kalciumrika livsmedel
Lägg en rad medmjölkchoklad på en ruta med smördeg. Egentligen behövs bara två ingredienser, men jag penslade dessa med lite ägg och mjölk så då blev det några fler ingredienser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.