Soppa är en perfekt lunch eller middag om man vill bli lite lagom mätt och inte ligga och jäsa med magen i vädret som man ibland kan göra efter större middagar
Nu har jag testat en av rätterna på Erikas blogg – kryddig vegansk etiopisk gryta. Grytan är väldigt lätt att göra, den innehåller inga konstigheter och är helt prefekt för att tömma kylen på trötta grönsaker
Sour supreme som är ett veganskt alternativ till smetana eller gräddfil passar också bra till. Här kommer länk till mina naturligt glutenfria tortilla bröd gjorda på vitt majsmjöl och med den äkta mexikanska smaken
Nu så här efter påsken är jag ganska trött på tung mat och sötsaker. Den här pastan är fullproppad av gul citron och jag förestället mig därför att en tugga av den är som att käka solsken – åtminstone så nära det går att komma
Köttfri måndag = Curry bowl Vi försöker variera maten hemma så gott det går med tanke på barn och deras inte allt för varierande önskemål… Vegetariskt händer tyvärr inte så ofta som jag önskat
Linser är så gott och rika på mättande protein och fibrer, medan kolhydraterna som finns är komplexa och tar tid att bryta ner vilket i sin tur innebär att vi håller oss mätta längre
Halvera paprikorna på längden och kärna ur dem. Lägg dem på galler och kör ca 20 minuter i 225 grader. När ca 5 minuter återstår, strö lite riven ost över och avsluta under grillelementet
Kvällens middag idag blev en jättegod rotfruktsgryta med bulgur. I vanliga fall har jag ju alltid salt i min mat, men nu har jag försökt att krydda mer med färska kryddor istället Delar med mig av receptet på maten jag gjorde här nedanför Hittade ett recept på Ica som jag utgick ifrån, men sen gjorde jag lite som jag själv ville, bytte ut lite och tillsatte lite
Som vegansk rätt är den här Biriyanin näringsrik, mättande med lång mättnadstid och den ger dessutom fullvärdigt protein med kombinationen ris och linser
Lägg på ett lock på grytan och låt den stå kvar på värmen i några minuter. Låt den stå i kylen i ca 30minuter. Stek dem på båda sidor i lite olja på medelvärme tills de känns fasta, vilket tar ca 3 till 4 minuter per sida. Sänk värmen och småkoka utan lock i ca 20 minuter
Den går även hem hos barnen och dom får i sig lite nyttig spenat på köpet. Kika gärna under min kategori med vegetariska maträtter för fler inspirerande rätter och varje måndag dyker det upp ett nytt vegetariskt recept
Hummus, chili och kvällens middag – burgare. Glutenfritt givetvis, med det här hamburgerbrödet med viss modifikation – spraya med lite rapsolja på ytan, hade inga sesamfrön hemma och hade durramjöl istället för havremjöl
Häll på krossade tomater och smula ner buljongtärningen. Min lasagne är inte heller så snygg, den heller, men både grönsaksgratängen och lasagnen har rejält med sås och det är då gratänger blir som godast, eller hur
Kommentarer
millan_and
Helt ok, men ingen favorit hos barnen. (De åt sig mäta på naanbrödet som var supergott)
yvonnee-6
Mycket god gryta, alla åt även sonen.
Logga in eller Registrera för att kommentera.