Vegansk currygryta- middag på 30 min
Zeinas Kitchen
Zeinas Kitchen
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4.7 3 röster

Ingredienser

  • 4 portioner currygryta
  • 1 gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 bit ingefära (ca 2 msk riven)
  • 2 röda mogna tomater eller 1 burk krossad tomat
  • 6 st potatisar av fast sort
  • 4 dl ärtor
  • 1 burk kokta kikärtor (400 g)
  • 1 burk kokosmjölk (ca 400 ml)
  •  
  • Kryddor
  • 1,5-2 msk gul currypulver
  • 1 tsk garam masala (går att uteslutas)
  • 0,5 tsk gurkmeja (valfritt)
  • Chilipulver efter smak
  • Salt & peppar
  • Rapsolja till stekning
  • TIPS! Du kan byta ut ärtorna mot färsk bladspenat.

Beskrivning

Kommentarer

  • millan_and

     - 

    Helt ok, men ingen favorit hos barnen. (De åt sig mäta på naanbrödet som var supergott)

  • yvonnee-6

     - 

    Mycket god gryta, alla åt även sonen.

Logga in eller Registrera för att kommentera.