30 dagar
utmaning som jag har tillsammans med ICA den här månaden och ni hittar det också hos dem. I morgon släpper de en helt ny vegansk veckomeny i deras nyhetsbrev, så om du vill ha den och ännu inte har signat upp dig där, se till att surfa in på deras kampanjsida för utmaningen och gör det omedelbums
Veganska fiskpinnar med hemmagjord remouladsås, 4 portioner
2 paket
marinerad fast tofu á 250 g 4,5 dl vetemjöl
2 dl
havredryck
Juice från 0,5 citron 0,5 dl färsk hackad dill (valfritt)
Veganskafiskpinnarochveganskremouladsås. Jag gör recept och ger en massa tips för att inspirera och visa hur god och enkel vegetariskt/vegansk mat kan vara
Och resultatet blev bakad halloumi i tomatsås. Jag inspirerades väl mest från rätten Shakshuka där man bakar ägg i tomatsås, men eftersom det låg en halloumi och lockade i kylskåpet så tänkte jag om
Oumph känns som den perfekta grunden för receptet, och precis den grej som länge saknats för att kunna göra en riktigt maffig fejkköttsgryta med en konsistens liknande en äkta Texas Chili
Jag har dock ändrat lite på mängden kryddor och örter. I originalreceptet serverades biffarna som burgare i hamburgerbröd, men vi käkade dem med rostade rödbetor och en kall sås med fetaost och paprika (se här)
Jag har utgått ifrån Morbergs grundrecept på vanliga raggmunkar och modifierat det en hel del för att få till rätt konsistens på de veganska raggmunkarna – och så klart för att göra dem veganska också
Veganska hamburgare med grillad lök och fejkon – Recept fyra från Grill & BBQ SM. Det är ett veganskt protein baserat på havre och gulärtor vilket dels både gör det till fullvärdigt protein (alla aminosyror vi behöver), men det gör det också helt nordiskt odlat – vilket är grymt
I förra veckan berättade jag om min veganska kladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad. Smaken är riktigt chokladig, och konsistensen är lagom kladdig, och den smälter nästan i munnen
– Våfflor med veganskagen. Nu så här efter påsken är jag ganska trött på tung mat och sötsaker. Istället är jag sugen på friska rätter som för tankarna till våren och sommaren
Med ljuset och värmen har även lusten att fotografera det jag lagar och bakar smugit sig på igen, liksom suget efter att baka och laga snabbfixade rätter med mycket färg och smak
För jag är HELT säker på att det går fantastiskt bra att göra veganska cupcakes utan att tänja på smaklökarna det minsta lilla, eller tårtor som ingen skulle hugga in på och tänka ”om den bara hade innehållit äkta grädde
Linser är så gott och rika på mättande protein och fibrer, medan kolhydraterna som finns är komplexa och tar tid att bryta ner vilket i sin tur innebär att vi håller oss mätta längre
Helt vegansktOch jättegott. Man ska helst försöka äta så rent och naturligt som möjligt för bästa resultat Annat man ska undvika är även salt och självklart socker
Då baket även skulle vara veganskt, kändes det också som en god idé med en mer kakliknande tårta, än något stort och gräddsvulstigt - visserligen går det säkert att få till den typen av bakverk med veganska ingredienser också, men jag är inte jättebevandrad på det området, och kände därmed att detta blev ett lovande val
Dags för måndag igen och meat-free Monday. Försöker ni äta vegetariskt/veganskt en gång i veckan. Det försöker vi och det är ju faktiskt enklare att komma ihåg det och få in vanan om man alltid gör det samma dag och därför är just ”meat-free Monday” så himla bra
FLERA VEGANSKA PASTARÄTTER. – Vegansk misosoppa med pasta, svamp och tofu. Är det ens okej att kalla något för ett recept när man typ öppnar två burkar, steker lite svamp och kokar pasta
En krämig och smakrik soppa som även är mättande – trots avsaknad av både kött och mejerier. Fräs strimlad vitlök och ingefära och kryddor i kokosfettet i någon minut på medelhög värme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.