Servera med lite rårörda lingom och kanske en liten sallad. Efter att ha tillbringat tre dagar till sjöss och ätit buffér på längden och tvären är det gott med en riktig klassiker
Jag tar bussen direkt till Frölunda torg och saluhallen, fläskbiten hamnar i påse och ingredienserna till några mustiga raggmunkar inhandlas tillsammans med frusna lingon, tyvärr har de färska lingonen ännu inte kommit fram på sina kvistar i skogen
1Till servering rårördalingon färsk persilja, hackad. 400 g fast potatis 0,5 gul lök, finhackad 2 ägg 2 dl vetemjöl 3 dl mjölk 1 tsk salt 400 g rimmat sidfläsk smör, att steka i
Servera nygräddade medrårördalingonoch gärna en soppa vid sidan av. Tyvärr har namnet inget med raggande munkar att göra utan "ragg" betyder frasig och "munk" syftar till munkpannan men steker i (idag teflonpanna
Blanda lingonoch socker i en skål och mosa dem med en gaffel. Ta därefter ut dem, bred på mer smör som får smälta ner i skårorna och strö över rikligt med ströbröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.