Jag har en vän (ja, flera) som är sådär härligt fri, lättsam och otroligt smart på samma gång. Du vet, vardagsvegetarian och genuint intresserad av samhällsfrågor och sådant
Det kanske hade funkat bättre om det hade ingått någon form av bindemedel typ ett vanligt ägg eller ett veganskt "ägg" (=1 msk krossade linfrön eller chiafrön som blandas med 3 msk kallt vatten och sedan får stå och svälla i kylen i 10 minuter (linfrö) eller 30 - 60 minuter (chiafrö) innan det används)
Framförallt om det varit svårt att få tag i dem i vegansk form. I morgon släpper de en helt ny vegansk veckomeny i deras nyhetsbrev, så om du vill ha den och ännu inte har signat upp dig där, se till att surfa in på deras kampanjsida för utmaningen och gör det omedelbums
Det är ett veganskt protein baserat på havre och gulärtor vilket dels både gör det till fullvärdigt protein (alla aminosyror vi behöver), men det gör det också helt nordiskt odlat – vilket är grymt
Och inte vilken majonnäs som helst utan framförallt den veganska varianten på kikärtsspad. Det är sjukt svårt att få tag på goda färdiga veganska majonnäser i butik i Sverige idag
Jag tycker om att experimentera med veganska recept och lära mig nya sätt att laga mat, och på så vis också hitta smaker jag kanske tidigare gått miste om
VEGANSK SMÖRGÅSTÅRTA. vegansk påläggskaviar. vegansk påläggskaviar. För 2 år sen hade jag aldrig trott att jag 1) skulle ha en youtubekanal och 2) skulle laga vegansk smörgåstårta på denna. 2 msk majonnäs, exempelvis vegansk. Klicka i vegankaviar, dijonsenap, majonnäs och 75% av tångrommen. 2 msk majonnäs, exempelvis vegansk