11 dill
Skala auberginen och skär i strimlor. Koka precis mjuk i saltat vatten, cirka 5 minuter. Låt rinna av på hushållspapper.
1 Blanda
senap, salt, socker och vinäger. Vispa i oljan. Rör ner grädden och saltgurkan. Vänd ner de avrunna auberginebitarna. Låt gärna vila i kylen över natten.
Det tar lite tid då auberginen ska bakas i lite olika omgångar, så detta kanske är mer ett helgprojekt (om du inte är som jag och arbetar hemifrån - då har man turen att kunna vänta på auberginen i ugnen, medan man sitter och skriver på datorn
Som vanligt blir det med förvällda auberginer, det är den veganvariant som jag tycker funkar bäst. Har ju redan testat att göra en vegetarisk senapssill (här), men med lite grädde i
Toppa med skivor av vegansk ost (astrid och apornas jeezly är perfekt att smälta på). Ta ut ur ugnen, gröp ur aubergineköttet och stek i stek stekpanna tillsammans med hackad svamp, findelad paprika, hackad rödlök, olivolja, salt, peppa och curry
Kikärtspaj med broccoli, grönkål, soltorkade tomater och kalamata oliver. Veganskt,. Mosa den hårda tofu i bitar och blanda med soja, lönnsirap, salt, chiliflakes och peppar
Enklaste, enklaste grönsaksbiffarna med bara några få ingredienser, som blir härligt krispiga eftersom dom vänds i ströbröd (eller panko som jag använde, som också är ett slags ströbröd men med större flingor)
Nu har jag gjort ett annat bakverk med kikärtsspad istället för ägg, nämligen brownie. I förra veckan berättade jag om min veganska kladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad
Det är en helt vegansk variant av mina fantastiska gräddstuvade vegetariska köttbullar. Jag har nämligen börjat ett litet, men ändå roligt, samarbete med Oatly där jag kommer att testa en del av deras varor och produkter framöver
Låt stå 10 minuter innan ni steker plättarna på medelvärme. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa i drygt hälften av mjölken till en slät smet
Servera med sallad. Pajen toppad med riven ost och veganstanningen. 2-3 dl riven vegansk ost (gärna Jeezly från Astrid och aporna). Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter, gärna en springform med löstagbar kant. ägg, äggfri, blogg, broccoli, broccolipaj, lunch, mat, matpaj, middag, mjölkfri, paj, pajrecept, purjolök, recept, utan, vegan, veganblogg, vegankocken, veganrecept, vegansk, veganskt, vegetarisk 125 g mjölkfritt margarin. 2-3 dl riven vegansk ost (gärna Jeezly från Astrid och aporna)
Smaka av med salt & peppar. Blanda senapen med 2msk av lagen, majonnäs och hackad dill. 1. Häll av lagen från sillen (spara lite av lagen) och skär sillen i bitar
Nu har ju jag som sagt inte helt övergott till en vegansk diet så det kommer säkerligen upp recept med både ägg och/eller mjölkprodukter här på bloggen ändå, men från och med nu lär ni snubbla över orden mandelmjölk och tofu lite oftare än ni gjort innan
Pressa vitlöken och blanda väl med majonäsen. Blanda allt väl låt stå ca 10 min forma sedan 8 bröd med fuktade händer, ställ in i mitten av ugnen och grädda 15 min på 225 grader. 2 medjooldadlar. Blanda allt väl låt stå ca 10 min forma sedan 8 bröd med fuktade händer, ställ in i mitten av ugnen och grädda 15 min på 225 grader. 2 medjooldadlar
Här har ni en vegansk gryta med massor med goda smaker. Linser är så gott och rika på mättande protein och fibrer, medan kolhydraterna som finns är komplexa och tar tid att bryta ner vilket i sin tur innebär att vi håller oss mätta längre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.