Att laga seitan är jätte enkelt och att göra seitanskinka är inte heller svårt. De här seitanklumparna väger 600g styck och är gjorda på 20dl vetemjöl vardera
Dels genom att dela med mig av mina bästa recept här ifrån bloggen, här har jag lite tips och resonemang om hur man kan tänka med maten på det veganska julbordet i ett tidigare inlägg men också genom att faktiskt hjälpa dig att laga maten
Recept. Alternativ till Jansson - julmat 3 2018. Janssons frestelse är som bekant en rätt som hör hemma på det svenska smörgåsbordet och därför även till julmaten
Som matglad matlagare älskar jag att ”veganisera” rätter som inte är veganska/vegetariska. Denna gång föll turen på den traditionella gubbröran som enligt traditionen innehåller hackad ansjovis med spad, gul lök, kokt ägg, gräslök och dill
Jag har gjort om receptet och anpassat det efter hur vi äter idag. Jag hittade ett recept på en "vegetarisk julskinka" i Oskars gamla vegetariska kokbok från 1978
Gör bearnaisesås medan potatisen kokar (se relaterat recept). 1. Gör duchessepotatis. Skala potatisen, skär i bitar och koka den mjuk i lättsaltat vatten
Ett nytt fantastiskt vegetariskt recept att skriva in i min receptpärm. Vart jag hittat detta recept har jag tyvärr missat att skriva upp men all heder åt receptmakaren