vårrulledeg, 12,5 x 12,5 cm eller 12 ark 22 x 22 cm
ägg
ljus soja
hoisinsås
srirachasås, eller annan het chilisås
salladsblad
50 små
rullar eller 12 stora: Ingredienser 500 g kycklingfärs 1 msk smör, + 1 msk + 1 msk 2 vitlöksklyftor 1 tsk salt 200 g ostronskivling 300 g vitkål 1 rödlök 2 morötter 0,5 dl ostronsås 2 msk ingefära, riven 1 msk risvinäger 50 ark vårrulledeg, 12,5 x 12,5 cm eller 12 ark 22 x 22 cm Pensling: 1 ägg Het sojasås: 0,5 dl ljus soja 0,5 dl hoisinsås 2 tsk srirachasås, eller annan het chilisås Tillbehör: salladsblad
Tillsätt färsen och bryn den jämnt smulig med hjälp av en gaffel. Rulla vidare till ett paket, men pensla sista biten med uppvispat ägg som limmar ihop paketen
Stek kycklingenmed kryddor och vitlök. Vi har gjort den här rätten många gånger hemma, men eftersom jag inte hade något vitt vin hemma och var ganska less i matbutiken körde jag det bekväma alternativet med halvfabrikat
600 g kycklingfile 30 g torkad karljohansvamp 4 dl vatten 2 schalottenlökar, finhacka 3 vitlöksklyftor, finhacka ½ dl vetemjöl 25 g smör 2 msk olivolja salt & peppar 2 ½ dl sött marsalavin ½ dl vispgrädde 3 msk koncentrerad kycklingfond 2 msk dijonsenap. - Läs hela inlägget här 600 g kycklingfile. 30 g torkad karljohansvamp. 3 msk koncentrerad kycklingfond
Tillsätt svampochkyckling, rör om, ta bort från värmen. Koka kycklingfiléerna tills de är mjuka. Dock så var det svårt att följa det här receptet, då jag fick det på ryska och fick använda google transelate
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.