Matolja 600 g kycklingstek (lårfilé) skivas tunt 100 g shitakesvamp (delade) 100 g ostronskivling (rives i bitar) 100 g champinjoner (delade) 3 vitlöksklyftor (skivas) 3 cm ingefära (skivas) 1-2 färsk chili (skivas) 2 tsk socker 3 dl kycklingfond (hemmagjord) 2 gul lök (skivas eller båtar) 3 msk ostronsås 2 msk stark chilisås 1 msk soja ½ tsk sesamolja Maizena till redning 150 g purjolök (skivas)
Krydda kycklingenmed salt, chilipepparoch paprikapulver inuti och utanpå. Lägg kycklingen i en smord ugnsäker form och pensla kycklingen därefter med olja och soja
Kycklingmedcitronoch oliver, smaklig måltid. Egentligen så vet jag inte varför detta skulle vara Grekisk mat, men kycklingochcitron, oliver och vitlök det känns Grekiskt
Hetta upp en stekpanna, gärna i gjutjärn, lägg i en liten klick smör och stek de tjocka citronskivorna ett par minuter på varje sida på hög värme - de ska få ordentligt med färg
Bryn kycklingfileerna i smör och olja, salta och peppra. Nu sitter de med farfar och kollar på Kalle Anka… tänk att den serien håller i sig, från generation till generation
Kinesiskt,. I istret eller oljan stek på kyckling på medelvärme tills den börjar bli "vit". Kyckling. Wokad medchili, lite jordnötter och sånt i en soyabaserad sås
Stek kycklingenmed kryddor och vitlök. Blanda samman kyckling, spenat och champinjoner. Vi har gjort den här rätten många gånger hemma, men eftersom jag inte hade något vitt vin hemma och var ganska less i matbutiken körde jag det bekväma alternativet med halvfabrikat
Krämig kycklingmed paprika ochchili. Strimla kycklingenoch hacka löken. Kyckling. Krydda med salt, peppar, chilipulver, parikapulver samt ev mer hönsfond
Efter en resa till Thailand för många år sedan blev jag helt såld på thai-mat. En favorit är kyckling som fått koka i kokosmjölk och smaksatts med lime och basilika
Servera den marockanska kycklingenmed couscousen och toppa med hackad färsk koriander. Bryn kycklingbitarna i lite rapsolja på ganska hög värme i en stor stekpanna/gryta med lock
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.