20 blad
spring roll pastry, vårrulleplattor, 19 x 19 cm, tinade
1100 gram
glasnudlar, risnudlar eller vermicelli
140 gram
torkad svamp ex. chinese mushrooms eller trattkantareller (valfritt)
1200 gram
fläskfärs, nötfärs, blandfärs eller kycklingfärs; krabbkött eller hackade räkor; eller vegofyllning av formbar sojafärs, quornfärs eller tärnad naturell tofu
12 msk
olja
12 klyftor
vitlök
14 dl
riven morot
14 dl
riven eller finstrimlad vitkål, salladskål eller spetskål
11
ägg
11 msk
fisksås
11 msk
kinesisk soja
12 msk
maizena och 0,5 dl vatten
11 liter
olja till fritering, ex. solrosolja eller majsolja
1 Sweet
chilisås, plommonsås, ljus soja soja eller asiatisk dressing till serveringLåt vårrulleplattor eller filodeg tina några timmar innan eller över natten i kylen. Lägg glasnudlar i en skål med kallt vatten att bli mjuka i en halvtimme. Eller häll på kokande vatten och låt stå i 3 minuter. Häll sedan av vattnet. Lägg i en skål och klipp dem med en sax i mindre bitar. Lägg torkad svamp i blöt i 30 minuter. Strimla den sedan om den ej redan är strimlad. Skala morötter och strimla eller riv dem grovt. Strimla vitkål så fint du kan. Skala vitlök. Stek färs - eller den huvudingrediens du önskar - i olja och rör då och då i några minuter. Gärna i en wok eller panna med höga kanter. Tillsätt och pressa i vitlök. Salta och peppra med svartpeppar. Blanda i nudlar, svamp, morot och kål. Lägg över i en stor skål att svalna något. Blanda i ett ägg, fisksås och soja. Rör om. Låt svalna helt. Blanda maizena med vatten i en lite skål. Ta fram två brickor eller bakplåtar. Blöt två handdukar eller ta fram gladplast. Öppna paketet med spring roll pastry, lägg på en bricka eller bakplåt och täck över med en fuktig handduk eller gladplast. Dela försiktigt och dra isär samt lägg upp ex. tre degblad som trianglar på en stor skärbräda eller rengjord diskbänk. Lägg på ca 1 dl fyllning på varje degblad. Rulla över nedersta hörnet över fyllningen och forma till en rulle, fortsätt rulla någon cm till och vik sedan in kanterna samt fortsätt rulla nästan hela vägen upp tills bara toppen på triangeln är kvar. Doppa fingret i lite maizena och vatten-blandning och stryk över degfliken i toppen samt rulla sedan ihop helt. Lägg varje vårrulle på en bricka eller bakplåt med skarven nedåt samt täck över med en fuktig handduk eller gladplast. Dela och lägg upp ex. tre blad i taget på en Fortsätt rulla ihop vårrullar tills fyllningen är slut samt du har ett jämnt antal vardera förslagsvis 5 stycken var och 20 stycken totalt. Värm oljan i en stor kastrull. Ha ett lock redo i närheten. Sätt gärna i en digital stektermometer i oljan. När oljan är 190 grader är den lagom att fritera i. Skulle oljan fatta eld så släck ej med vatten - då exploderar oljan. Täck över med lock och kväv elden. Fritera vårrullarna ca 5 i taget i 2-4 minuter tills de fått en gyllengul färg. Du kan också steka dem i en stekpanna med olja eller ugnssteka dem på inoljad ugnsplåt - godast är dock att fritera dem. Lägg upp vårrullarna på ett galler med ugnsplåt under så att oljan kan droppa av. Eller ett fat med hushållspapper. Servera vårrullarna varma med valfri dippsås ex. söt chilisås, plommonsås eller soja. Vidare är en grönsallad med riven morot samt en thailändsk vitkålssallad gott till vårrullarna (sök recept här på Receptfavoriter.se).
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris (gärna jasmin) Sås 1 dl japansk soja 1/2 dl vatten 1/2 dl honung eller strösocker 1 msk riven färsk ingefära 1 vitlöksklyfta 1 tsk majsstärkelse Grönsaker 2 tsk sambal oelek 1 lime 1 msk olja salt 1/2 förp stjälkselleri (à 450 g) 250 g pak choi Kött ca 500 g lövbiff 1 msk olja 1 msk sesamfrön Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
20-23 ark vårrulledeg, ca 12 x 12 cm 50 g glasnudlar, tunna 250 g kycklingfärs olja, till stekning 150 g vitkål, strimlad 150 g morot, riven 1 klyfta vitlök, stor riven 1 röd chilifrukt, finhackad 1 msk färsk ingefära, riven 1,5-2 msk ostronsås 2 msk japansk soja rapsolja, till stekning/fritering av vårrullarna salt svartpeppar, nymalen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.