Bami Goreng
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 250 gram torkade äggnudlar eller ca 1 liter kokta nudlar om du har rester
  • 14 msk vegetabilisk olja
  • 1125 gram salladslök, ett paket
  • 12 morötter
  • 11 huvud broccoli
  • 1200 g fläskkött eller skinka
  • 1200 gram stekt kycklingkött eller kycklingfilé
  • 1200 gram skalade räkor
  • 12 morötter
  • 11 tsk currypulver
  • 11-2 tsk het chilisås Sriracha
  • 11/2 dl ketchap manis
  • 11/2 dl ljus soja eller typ Maggi ljus salt sojasås
  • 12 tsk sesamolja
  • 12 dl vatten och en kycklingbuljongtärning
  • 12-4 ägg
  • 11 klyfta vitlök (valfritt)Koka nudlarna (enligt() om de ej är kokta. Vanligt är att koka upp vatten och lägga i nudlarna, ge ett uppkok och ställa åt sidan 5-10 minuter. Häll av i durkslag och skölj så de är ljumma. Ha dem redo i en skål. Förbered övriga ingredienser på en bricka: Skala och strimla salladslöken grovt. Skala och skär morötter i stavar. Skär broccoli i buketter. Lägg upp räkor (skala om de ej är skalade). Strimla skinkan eller fläskköttet. Strimla och tärna kycklingkött - rått eller grillat. Blanda ev. ihop kall sås enligt förslag ovan om du önskar ha den till. Med rå kyckling eller fläskkött: Använder du rå kycklingfilé och fläskkött så fräser eller wokar du det först i en wok eller stekpanna en sak i taget några minuter under omrörning- saltar och pepprar - samt lägger över på en tallrik. Fräs eller woka salladslök, morot och broccoli i någon msk olja samt sesamolja under omrörning någon minut. Om du vill kan du ha i en pressad vitlök men det är valfritt. Tillsätt curry och chilisås och fräs runt någon halv minut. Tillsätt 2 dl vatten och ketchap manis, ljus soja, räkor samt de kokta avrunna nudlarna. Blanda runt tills allt är varmt någon minut. Smaka av med salt ljus soja, chilisås samt söt soja. Rör ihop äggen och stek en tunn omelett du sedan strimlar och toppar nudelpytten med. Man kan också steka ett helt ägg vardera och servera vid sidan eller lägga på varje portion.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.