Frippes käk

Frippes käk

Gubbröra (Per Morbergs)

Gubbröra (Per Morbergs)

125 gram anjovisfilé (helst Grebbestads ansjovis original). 14 st hårdkokta ägg. 11 st rödlök
Tunnbrödsrullar

Tunnbrödsrullar

4-6 mjuka stora tunnbröd. 100 gram rökt lax i skivor. 100 gram rökt renstek i skivor. 1 pkt naturell färskost, ca 150 gram
Krämig räksoppa

Krämig räksoppa

Ansa och strimla purjolöken. Skala och skär moroten i tändsticksstrimlor. Riv vitlöken. Skala räkorna. Fräs purjolök, morot och vitlök i en gryta med matfett, ca 3 minuter
Ugnsstekt strömming

Ugnsstekt strömming

Torka av strömmingarna. Strö paneringsbrödet över ett stort ark smörgåspapper. Lägg hälften av strömmingarna utvikta med skinnsidan neråt på ströbrödet
Gubbröra à la Per Morberg

Gubbröra à la Per Morberg

4 ägg, hårdkokta 1 rödlök 1 knippe örter (dill, persilja och gräslök) 1,5 förp Grebbestads ansjovis (à 170 g) 1 rå äggula 1 tsk dijonsenap lite av ansjovisspadet salt peppar
Spenatpaj med feta och tomat

Spenatpaj med feta och tomat

(En liten paus. så det kan gå när man får två barn inom loppet av 1,5 år. Matlagningen har fått en mer akut karaktär senaste året
Fiskgratäng med spätta och vitvinssås

Fiskgratäng med spätta och vitvinssås

Sista dagen på påskens helg är här och vi hoppas att ni har haft det bra och fått njuta av god mat. Vissa fick tydligen besök av kung vinter och det med besked, vi slapp tack och lov undan snöfallet även om det plötsligt blev kallt om öronen igen
Gratinerade Fajitas

Gratinerade Fajitas

Idag var det egentligen tänkt att vi skulle ha Shepherds pie till middag, men så hade jag så mycket tacofärs över från helgen så då ville jag hellre använda det
Svamprisotto

Svamprisotto

Svamprisotto. Hej hej. Lördag lunch. Ja, ok, kanske snarare efteriddag, snart i alla fall. Jag är hursom numera hemma igen efter ett dygn på jobbet
Vårrullar

Vårrullar

20 blad spring roll pastry, vårrulleplattor, 19 x 19 cm, tinade. 1100 gram glasnudlar, risnudlar eller vermicelli
Nyförälskade kräftstjärtar

Nyförälskade kräftstjärtar

Tina kräftsjärtarna. Skiva svampen. Fräs svampen i smör i en stekpanna några minuter. Rör ner creme fraiche och 1/2 dl vatten
Pasta med ädelostsås

Pasta med ädelostsås

400 gram pasta ex. skruvar (fusilli). 140 gram ädelost ex. Kvibille gräddädel 1 pkt. 2 dl kokbar creme Fraiche
Lax i krämig sås med soltorkad tomat och spenat

Lax i krämig sås med soltorkad tomat och spenat

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Köp hem 600 gram laxfilé(er) 3 dl vispgrädde 100 gram soltorkad tomat 100 gram salladslök 65 gram färsk spenat Från ditt skafferi 0,5 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 klyfta(or) vitlök 1 msk olivolja 1 msk fiskfond 0,5 msk vitvinsvinäger 0,5 dl vatten Köp receptet