Nagga pajskalet och förgrädda 10-15 min i 200 grader. ) gör man 3-4 satser deg (3 satser blir ett tunt skal och 4 satser lite tjockare) och dubbel sats av fyllningen
Enchiladas är en av våra absoluta favoriter när det kommer till Tex-Mexrätter. ca 4 - 6 portioner. 1 - 2 krm chiliflakes. 1 - 1 ½ tsk malen spiskummin. 400 - 500 g kokta kidneybönor (se här) alternativt 2 tetror eller 2 normalstora plåtburkar med konserverade kidneybönor. ½ - 1 tsk salt, eller efter smak. Färska champinjoner steker jag direkt med löken i oljan i stekpannan i ca 4 - 5 minuter. Frysta champinjoner steker jag utan fett, på ganska hög värme, tills den vätska som svampen ger ifrån sig har dunstat, sedan tillsätter jag oljan och löken och fortsätter att steka i ca 2 - 3 minuter. Ha i vitlöken och paprikan och låt allt steka på svag till medelstark värme i ytterligare ca 6 - 7 minuter. Låt dem steka med i ca 2 - 3 minuter. Sätt in formen i mitten av ugnen och grädda i ca 15 - 20 minuter, eller tills osten smält och rullarna fått lite färg. ca 4 - 6 portioner 8 mellanstora mjuka tortillabröd. 1 - 2 krm chiliflakes. 1 - 1 ½ tsk malen spiskummin. 400 - 500 g kokta kidneybönor (se här) alternativt 2 tetror eller 2 normalstora plåtburkar med konserverade kidneybönor. 1 liten burk majskorn ca 150 g ½ - 1 tsk salt, eller efter smak
Koka riset. Skala morot och lök. Skär i skivor och bitar. Strimla salladslök. Fräs alla grönsaker i smör i en stor stekpanna tillsammans med vitlök och ingefära
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.