Varva potatis och köttfärssås i en smord ugnsform. Avsluta med potatis. 5 dl chilisås. 12 st vitlöksklyftor. 11 kg potatis. 12 dl matlagningsgrädde. 5 dl riven ost. 5 dl chilisås 2 st vitlöksklyftor 2 msk kalvfond 400 g krossade tomater 0. 5 dl vatten 2 tsk oregano salt och peppar 1 kg potatis 175 g färskost med tomater 2 dl matlagningsgrädde 1. 5 dl riven ost Servera med. 200°Fräs färsen smuligi en stekpanna med smör. 1Tillsätt tomatpuré, chilisås, pressad vitlök, fond, krossade tomater, vatten och oregano, och koka ihopi 15 minuter. 1Skala och skivapotatisen tunt. 1Vispaihop färskost och grädde, och häll i formen. Strö över ost och gratineratillspotatisen är mjuk, ca 1 timme
Ingredienser. smör att steka i. ½ dl mörk balsamvinäger. topping. litebladpersilja. Instruktioner. Strimlalövbiffen och stek den i omgångar i smör i het stekpanna
smör att steka i. flingsalt. persilja att garnera med. 800 g lövbiff. 2 msk kinesisk soja. 1 dl vispgrädde. 3 dl crème fraiche. 800 g lövbiff smör att steka i 4 msk tomatpuré 3 dl vatten 3 msk koncentrerad oxfond 2 msk kinesisk soja 1 dl vispgrädde 3 dl crème fraicheflingsaltpersilja att garnera med
Det ena avlöser det andra och det är dags att börja planera för nyårsfirandet. Den juliga headern har byts ut till en med nyårstema och länkarna ilistentill höger innehåller nu lite smått och gott blandat för nyårsfirandet
Idag sägs det att min älskade sol ska göra ett litet återtåg efter två ganska mulna och literegninga dagar, så nu håller jag alla tummar jag bara har för att det blir så
Klipp över persilja och servera med kokt potatis eller ris. 800 g lövbiff. 1smör att steka i. 12 msk kinesisk soja. 11 dl vispgrädde. 13 dl crème fraiche. 1flingsalt. 1persilja att garnera med. 1kokt potatis eller risSkärlövbiffenicentimeterbredastrimlor. 1Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet tills det får färg. 1Blanda ner vattnet och låt sjuda under lock på svag värme i 1 ½–2 timmar. 1Tillsätt oxfond, soja, grädde och crème fraiche. 1Rör ihop och låt alltsammans sjuda i några minuter och smaka av med flingsalt
Kassler, ris och ananas är en perfekt kombination tycker jag, och rör viihop allt i en gratäng med en touch av curry blir det en riktigt god glutenfrivardagsmiddag, smakligmåltid
Under tiden blanda Crème fraiche med Sweete ChiliAsia, hacka tomater, lök, och champinjonerna, lägga ner allt röran förutom osten, där tar du endast hälften, resten ska strös på innan den ska ini ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.