Vi fick en sådan smaskig sås, eller dipp, på ICAs grillevent häromveckan. Den passar till så mycket, som dipp till grönsaker och korv eller som god sås till diverse grillat
Jag fick tag på några paprikor till billigt pris och gjorde därför en härligt djupröd paprikasoppa. Det börjar bli kyligare ute och det börjar finnas billiga och goda rotsaker i våra affärer, det betyder tid för soppa
Härliga kycklingben som bakas av i ugnen på en läcker bädd av potatis, äpple och lök, och det bästa är att när allt är klart har det även blivit en läcker skysås i botten
Stek i smör några minuter på varje sida, låt stå och dra en stund på eftervärmen. Varva dem på spett som Du blötlagt innan, om de är gjorda av trä, vill säga
Salta och lägg kycklingen uppe på alla rotsaker. Barnen gillar att gnaga i sig kycklingen från benenKom ihåg att alltid titta på innehållsförteckningen när det gäller kyckling
Krydda med körvel eller persilja, svartpeppar och örtsalt. Sätt igång ugnen på 180C. med smör och kokosfett i ca 4-5 minuter tills den är fin och krispig. ca 4-5 minuter tills den är fin och krispig
Lägg på locket, ställ in den i ugnen, och låt den sedan stå där i uppemot tio timmar. Peperoncini kallar jag de små, torkade pepparfrukterna som ligger i en vid det här laget ganska skabbig påse i vårt kryddskåp
Fräs först löken, vitlöken och därefter fänkålen i olivolja på medelhög värme. Den som vill häller även på en skvätt vitt vin efter att grönsakerna stekts ett litet tag men innan de kokat mjuka för att ge smak utan att det blir för soppigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.