Just i fallet med denna soppa hade jag länge funderat på själva grundidén, och hade kanske därför en större motivation att faktiskt lägga på minnet vad jag använde och hur jag gjorde
När det sen är dags för servering stek kycklingen med skinnsidan neråt så det blir knaprigt, vänd sen och stek på andra sidan så det får lite färg där med
Tillsätt tomat, paprika, chevreost,. Krydda med körvel eller persilja, svartpeppar och örtsalt. 40g skivad gul paprika. Sätt igång ugnen på 180C. med smör och kokosfett i ca 4-5 minuter tills den är fin och krispig. 40g skivad gul paprika. ca 4-5 minuter tills den är fin och krispig
Ta bort skalet från tomaternaoch paprikorna och försök repa av bladen från timjanen (behåll bladen och släng kvistarna alltså, ingen gillar vassa saker i soppa)
Vi fick en sådan smaskig sås, eller dipp, på ICAs grillevent häromveckan. ½ dl rostade hasselnötter. Den passar till så mycket, som dipp till grönsaker och korv eller som god sås till diverse grillat
Jag rostade dem på hög värme och skakade pannan regelbundet för att de inte skulle brännas. Så lätt att slänga ihop en sås av det här slaget med det man är sugen på för tillfället och ett bra sätt att få användning av en massa grönsaker
En tallrik som jag kunde vrida och vända på, pallra upp, dra bak, skjuta fram, åt sidan, gå fram mot, backa ifrån, elevera ovan, ljussätta, putsa, finjustera, pynta, vinkla, dekorera och garnera
Det har gått bättre än vad jag trodde och det är kul att testa på. Ni som följer mig på Instagram (där jag heter @bambiblogg) har märkt att jag kör en cleanse i samarbete med Mathem denna vecka
Häll i degbunken och slå på resten av vattnet kallt. Smula jästen och rör ut den i lite av degvätskan. Ta ut bröden ur formarna och låt dem svalna på brödgaller
Hacka kryddorna och kör i mixer till grynig konsistens. Rosta kvisttomater under tiden. Olja en form och lägg i fisken i fyra lagom bitar, täck med kryddmixen, sätt åt sidan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.