Häll i madeira-vinet när köttet fått fin färg och låt det sedan reduceras ner tills blir antingen som sirap i konsistensen eller det nästan försvunnit, håll då på buljongen och låt den sedan koka ner till hälften
Börja med att krydda fläskkarrén med salt och peppar. Servera med ris eller bulgur. Lyft ur köttet så snart det fått färg och lägg på en tallrik så länge
salt- gärna örtsalt. Sen äter han såklart med god aptit av den slungade maten på spegelsås, som oftast ju sköter sig själv bättre än fiskpinnarna och moset
Helgrillad fläskfilé med rostade grönsaker ochgrillad-paprikasås. pressa en apelsin och blanda med lite olivolja, soya, äppelcidervinäger, paprika krydda, knosade (pressa med en kniv eller handen) vitlöksklyftor, salt och peppar
Jag min ärligt talat inte exakt hur mycket buljong jag använde - pröva dig fram, helt enkelt. Koka upp soppan på nytt, och smaka därefter av med svartpeppar
Då var det måndag igen. Toppa med tomater, sockerärtor & rödlök. Skiva rödlöken. Toppa med pinjenötter (som man med fördel kan rosta i en torr stekpanna), färsk timjan och lite honung
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.