1 kg
rotfrukter t ex morot, palsternacka, rotselleri, kålrot
1 msk
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
½ tsk
salt
2 dl
Arla Köket® lätt crème fraiche franska örter
Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 hel kyckling 1 hel vitlök 1 citron 1 kruka färsk timjan 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 kg rotfrukter t ex morot, palsternacka, rotselleri, kålrot 1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche franska örter
Ugnsrostaderotfrukter. - Stek kycklingfiléerna i stekpanna tills de är genomstekta. - Lägg rotfrukterna i en plastpåse, tillsätt oljan, honungen, salt och peppar
Skala och skär rotfrukterna i lagom stora bitar. Krydda med salt, peppar, olivolja och lite honung. För att undvika att alla grönsaker blir röda kan man krydda och olja in rödbetorna i en egen bunke
Låt kycklingfiléerna rinna av. Skiva filéerna i ganska tjocka skivor lite på snedden och servera med salsan, ugnsbakade rotfrukteroch lättkokta sugarsnaps eller sockerärtor och små broccolibuketter
4 900 g kycklingben (900 g = ca 8 st) 2 morötter 2 rödlökar 4 vitlöksklyftor 6 potatisar 1 paprika 3 msk olja skal av 1 citron 1 tsk salt svartpeppar färsk timjan eller rosmarin Lägg till i inköpslistan
Kyckling i lergryta med rotfrukteroch chèvre Print Författare. Annars kan man skära ett snitt i kycklingenoch kontrollera att köttsaften som rinner ur är klar, och INTE rosa
Skölj och borsta potatisarna i kallt vatten. Dela och lägg dem i en långpanna. Skala och skär morötter och palsternackor i bitar och blanda med potatisarna
4 Rotfrukter 900 g fast potatis 1 morot 2 palsternackor 250 g rotselleri 2 msk olivolja salt och peppar 1/2 tsk rosmarin Kyckling 650 g minutfiléer av kyckling 1 tsk olja Persiljedipp 1/2 kruka persilja 2 dl lätt crème fraiche (vitlök) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kycklingbröstfilé 5
Då kan man servera dessa grönsaker med en bit kött eller kyckling, eller till och med vegetariskt med en god hummus, tzatsiki, hembakat bröd och kanske lite små plock av oliver och fetaost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.