Den blev kanongod, och enkelt var det. och. och. Ta 2 pkt bacon och klipp i småbitar och bred ut i långpanna och ställ in ca 5 min i ugnen. Ha i 3 st ägg och 1 tsk salt, vispa till en jämn smet. Skala och grovriv 5 st medelstora potatisar. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills smeten har stelnat och fått fin färg. 2 pkt bacon och klipp i småbitar och bred ut i långpanna och ställ in ca
Potatisen är kryddad med dragon och är tillagad råstekt i tunna skivor i ugnen. Lägg i så fall den skalade potatisen i en bunke med vatten och förvara i kylen
Skala och finhacka löken. Fräs spenat och lök lätt i lite matfett. Krydda med salt, peppar och dragon. Skär kasslern i skivor och lägg dem ovanpå spenaten
Melting potatoes – Saftig ugnsrostad potatis med timjan, citron och vitlök. Buljongen kokar in i potatisen så den blir krispig på ytan av ugnsrostningen och mjukt saftig inuti av buljongen
Skrubba potatisen och koka den. Häll av vattnet och ånga den torr. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper och tryck till den med baksidan av en sked så den krossas
Tillsätt buljongen och låt det koka upp. Tag upp spjället och låt det rinna av. Lägg bitarna på grillgallret och grilla dem ca 6-8 minuter på varje sida
Tomater och sparris fräser jag på efter att köttet har fått fin stekyta och sedan får vila lite i folie, det behövs bara ett par minuter för att få dem klara
) och det är framför allt under höst-vintern som det är som viktigast att äta de, så varför inte få i sig rotfrukteroch olika typer av kål (som är väldigt-mycket-i-säsong just nu) på andra vis
Ört- och vitlöksstekt lammstekca 1,2 kg lammstek benfri 0,5 kruka färsk timjan, plockad och grovt hackad 0,5 kruka färsk rosmarin, plockad och grovt hackad 0,5 kruka färsk persilja, plockad och grovt hackat 2 citroner, finrivet skal 2 klyftor vitlök, finhackade olivolja salt svartpeppar, nymald. Krossrostade potatisarochrotfrukter600 g potatis, skrubbad och delad 200 g morot, med skal och delade 200 g palsternacka, med skal och delade 0,5 dl olivolja 50 g smör salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.