Snabblagad rätt med några få ingredienser - så enkelt och så gott. kycklingfilé. 4 portioner 700 gram kycklingfilé 1 dl creme fraiche 1 dl grädde 200 gram färskost naturell 1 dl röd pesto salt och peppar Skär varje kycklingfilé i 3-4 bitar på längden. 700 gram kycklingfilé
Gott till pasta eller ugnsrostad potatis och en stor tomatsallad. Här trängs kycklingen i ugnen med potatisen och hela middagen blir därmed klar på samma gång
Rotsaker tillsammans medkycklingen, servera med vitkålssallad och du har en middag helt i säsong. Lägg kycklingen i en ugnsform tillsammans medrotsakerna i grova bitar
Strimla kycklingfiléernaoch stek upp dem i en panna med olja, salt och peppar. I efterhand kände jag att det hade varit gott med någon sås till, kanske en tsatsiki eller liknande så det är ett tips om du vill göra den här rätten, jag toppade med lite tomater och färsk basilika
Kycklingen åts med Blomkål o broccoligratäng. FetaostKyckling i spenat&ostsås. Dela varje kycklingfilé på längden, o skär små snitt i fileen, i te igenom
4 900 g kycklingben (900 g = ca 8 st) 2 morötter 2 rödlökar 4 vitlöksklyftor 6 potatisar 1 paprika 3 msk olja skal av 1 citron 1 tsk salt svartpeppar färsk timjan eller rosmarin Lägg till i inköpslistan
Ringla lite oliv- eller rapsolja i en ugnsform och lägg i kycklingfiléernaoch krydda med valfria kryddor, jag använde en färdig kryddblandningen från Santa Maria med salt, peppar, vitlök och chili
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.