14 st
potatis 2 st morötter 2 st palsternackor 0.5 st kålrot 1 bitar rotselleri 250 g steklök skalad 1 msk olivolja eller rapsolja 2 tsk flingsalt 2 krm svartpeppar nymald 1 msk färsk rosmarin 1 msk honung flytande Ugn: 225º Det här behövs till 4 port:Skala potatis och rotfrukter och skär dem i klyftor eller bitar.
1 Lägg
dem och steklöken i en stor plastpåse och häll över oljan. Förslut påsen och skaka runt.
1 Lägg
ett bakplåtspapper i en långpanna och fördela rotfrukter, potatis och lök på papperet. Salta, peppra och tillsätt rosmarinen.
1 Sätt
in långpannan mitt i ugnen i ca 25 minuter tills rotfrukter, lök och potatis är mjuka och lätt brynta.
1 Ta
ut långpannan, ringla över lite flytande honung och sätt in långpannan i ugnen igen någon minut.
1 Servera
rätten till kött, kyckling och fiskrätter eller som ensamrätt med ett grovt bröd och crème fraiche med örter.
Häll över olja, peppar, timjan och krossade vitlöksklyftor. 700 g färskpotatis, kokt och kall. 4 klyftor vitlök. 700 g färskpotatis, kokt och kall 3 msk olivolja 4 klyftor vitlök timjankvistar
Häll av vattnet och krydda med kryddorna och oljan. 16 potatisar 1 tsk grillkrydda 1 tsk oregano 1 msk matolja Ev lite salt ½ dl ströbrödSkär potatisen i tjockare klyftor och koka dem i 4 minuter. Lägg över på en smord form och ugnsbaka i 200 grader i ca 30 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.