Ugnsrostade potatisar, lök och rotfrukter
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 st potatis
  • 12 st morötter
  • 12 st palsternackor
  • 10.5 st kålrot
  • 11 bitar rotselleri
  • 1250 g steklök
  • 11 msk olivolja
  • 12 tsk flingsalt
  • 12 krm svartpeppar
  • 11 msk färsk rosmarin
  • 11 msk honung
  • 14 st potatis 2 st morötter 2 st palsternackor 0.5 st kålrot 1 bitar rotselleri 250 g steklök skalad 1 msk olivolja eller rapsolja 2 tsk flingsalt 2 krm svartpeppar nymald 1 msk färsk rosmarin 1 msk honung flytande Ugn: 225º Det här behövs till 4 port:Skala potatis och rotfrukter och skär dem i klyftor eller bitar.
  • 1 Lägg dem och steklöken i en stor plastpåse och häll över oljan. Förslut påsen och skaka runt.
  • 1 Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och fördela rotfrukter, potatis och lök på papperet. Salta, peppra och tillsätt rosmarinen.
  • 1 Sätt in långpannan mitt i ugnen i ca 25 minuter tills rotfrukter, lök och potatis är mjuka och lätt brynta.
  • 1 Ta ut långpannan, ringla över lite flytande honung och sätt in långpannan i ugnen igen någon minut.
  • 1 Servera rätten till kött, kyckling och fiskrätter eller som ensamrätt med ett grovt bröd och crème fraiche med örter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.