Ta upp torsken, salta och peppra och lägg den i en ugnssäker form smord med lite rapsolja. Pressa potatisen, riv pepparroten fint, värm upp smöret försiktigt och fördela dem, räkorna, broccolin, torskenoch lite dill på uppvärmda tallrikar
Kokt TorskmedPepparrotssmör. Låt dra ett par minuter, vänd försiktigt torskenmed en stekspade. Kokt torsk låter väl kanske inte som en riktig delikatess för en del
Ta upp torsken, salta och peppra och lägg den i en ugnssäker form smord med lite rapsolja. Pressa potatisen, riv pepparroten fint, värm upp smöret försiktigt och fördela dem, räkorna, broccolin, torskenoch lite dill på uppvärmda tallrikar
800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippe dill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, till formen salt
Servera på varma tallrikar med rotfruktsstavar och rucolasallad, brynt smöroch nyriven pepparrot. Bryn smöret i en tjockbottnad kastrull på medelvärme tills det får en ljusbrun färg och en nötaktig doft
Häll av det klara smöretoch lämna det vita på bottnen. Smält smöret på låg värme utan att röra runt. Torskrygg är faktiskt väldigt lätt att lyckas med, framför allt om man bakar den i ugnen och använder en termometer
Servera fisken med ärtpuré, riven pepparrot, brynt smör, potatis och citronklyftor. Låt rinna av ordentligt och mixa tillsammans med crème fraiche, riven pepparrotoch salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.