Lättrimmadtorskrygg. På lördagar handlar vi oftast mat och då brukar vi passa på att handla färsk fisk så det fick bli huvudingrediensen i form av torskrygg
En fin bit torskrygg serverat med kokt potatis, rivenpepparrotochskirat smör. Fisken, en eller två fint skalade och kokta potatisar, det skirade smöret och en hög härligt rivig pepparrot
I dag skall jag dela av mig med ett recept på en ny variant av min lättrimmade ugnsstekta torskrygg, som den här gången serveras på en bädd av ärtpuré tillsammans medrivenpepparrotochskirat smör
Lättrimmadtorskryggmed goda tillbehör. Torskrygg är faktiskt väldigt lätt att lyckas med, framför allt om man bakar den i ugnen och använder en termometer
rivenpepparrot. Servera fisken med det skirade smöret, pepparrot, pressad po-tatis och broccoli. Rör ut saltet med kallt vatten i en bunke och häll över fisken
800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippe dill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, till formen salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.