1 kokta
sockerärterTorsk: Blanda vatten och salt i en bunke tills saltet är upplöst i vattnet. Lägg fisken i rimlagen och ställ in bunken i kylen, cirka 1 timme.
1 Sätt
ugnen på 150°. Lägg fisken i en smord ugnsfast form och peppra. Lägg över ett fuktat smörpapper och ånga fisken i mitten av ugnen, cirka 15–20 minuter, tills fisken har en innertemperatur av 48–50 grader.
1 Smält
smöret i en kastrull. Ställ åt sidan och häll upp i varm såssnipa utan bottensatsen av smöret. Skala och riv pepparrot. Lägg upp torsken på varma tallrikar. Ös över lite av smöret och toppa med riven pepparrot och en dillkvist. Servera med kokt potatis och sockerärter.
Vispa samman mjöl med grädde och vatten i en kastrull. Bottna ett smort eldfast fat med sparrisen. Häll stuvningen över fisken och strö över riven ost och ströbröd
Till den kalla eller ljumna laxen som toppas med räkor och en parmesan- och citronvinägrett, serveras den kalla basilika- och spenatsåsen, smörslungade sockerärter, en krispig sallad och dillkokt nypotatis
4 400 g sejfilé 900 g potatis Sås 1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g) 1 gul lök 1 msk olja 1 1/2 dl lag från kräftor 2 1/2 dl mellangrädde 1 msk majsstärkelse (Maizena) 4 tomater 2 msk hackad dill 1 citron salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.