Ta upp torsken, salta och peppra och lägg den i en ugnssäker form smord med lite rapsolja. Pressa potatisen, riv pepparroten fint, värm upp smöret försiktigt och fördela dem, räkorna, broccolin, torskenoch lite dill på uppvärmda tallrikar
Ta upp torsken, salta och peppra och lägg den i en ugnssäker form smord med lite rapsolja. Pressa potatisen, riv pepparroten fint, värm upp smöret försiktigt och fördela dem, räkorna, broccolin, torskenoch lite dill på uppvärmda tallrikar
800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippe dill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, till formen salt
hårda strömmar, blir torsken muskulösare och får ett fastare vitare och. Skrei är torsk som varje år vandrar från Barents hav ner till nord-norska kusten
Det här är kanske inte den ultimata sommarmaten men jag blir ofta sugen på något salt när det är varmt (igår blev det matjessill) och hjälp vilken sommar vi har här i medelpad
Servera fisken med ärtpuré, rivenpepparrot, bryntsmör, potatis och citronklyftor. Låt rinna av ordentligt och mixa tillsammans med crème fraiche, rivenpepparrotoch salt
Blanda rivet ägg med skalade räkor ochnyrivenpepparrot i en bunke. Servera fisken med kokt potatis, garnityret som består av räkor, dill, ägg och pepperrot samt bryntsmöroch en citronskiva
Blanda rivet ägg med skalade räkor ochnyrivenpepparrot i en bunke. Servera fisken med kokt potatis, garnityret som består av räkor, dill, ägg ochpepparrot samt bryntsmöroch en citronskiva
Servera fisken med ärtpuré, rivenpepparrot, bryntsmör, potatis och citronklyftor. Ta bort skummet med en sked och häll upp det bryntasmöret i en kanna utan att bottensatsen följer med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.