Kram Karin. ) jul som möjligt. Saffranskladdkaka med smak av apelsin, vanilj och mandelmassa. Med över 1000 recept i bloggen är det lätt att missa alla juliga godsaker. 1 dl kok-marsankrämpulver. Bakas i mitten av ugnen i ca 15 minuter, eller tills lagom kladdig. Kram Karin 150 g smör. 1 dl kok-marsankrämpulver
Jag har använt mig av en så kallad channel knife som gör långa strimmor av apelsinskal. Julig ambrosiakaka med smak av saffran & apelsin150 g Smör 3 ägg 2,5 dl strösocker 2,5 dl vetemjöl 0,5 tsk bakpulver 0,5 tsk salt1 g saffran (två påsar)1 apelsin, rivet skalSätt på ugnen på 175 grader. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min
Oftast blir det hitte-på, eller så är det som så att jag kanske sitter och kikar i en tidning, eller på nätet, ser ett recept som ser hur smarrigt ut som helst och som jag mer än gärna vill baka
och det var att försöka "översätta" vinnaren av God Jul vimpeln, Monicas favoritjulkaka, i det här fallet saffransbiskvier till en mer lchf-vänlig variant och jag tror minsann att jag lyckades
-D. Men först kommer här en riktig kavalkad med bilder från min jul, så håll till godo. Häng gärna med mig på instagram också (@ensmakavkarin) där det kommer en hel del uppdateringar löpande
Idag gjorde jag en Finsk kålrotslåda och för oss är dessa lådor ett måste på julen och när jag nu hittade ett som var Lchf så var jag ju bara tvungen att testa
Jag har ju haft bloggen i många år och julgodis bakar man ju varenda år och eftersom jag älskar att prova nya saker hela tiden så har jag därför samlat på mig massvis avjulrecept här i bloggen
Det är ju inte konstigt att en börjar längta efter julen med detta vinterväder och i veckan tror jag bestämt det får bli en sats av dessa julköttbullar klassiskt kryddade med kryddpeppar
Så där ja, då var julförberedelserna igång här i Mårtenssons kök. Det ströks och ströks och det var världens jox med att få vecken utslätade, mer och mer vatten sprutades på som av någon märklig anledning inte torkade eller ångade upp
På juldagen kom min mamma med familj på besök, och det var dags att fira jul för tredje gången i år. Men eftersom det är jul, ville jag piffa upp den lite, och hade därför i klassiska julkryddor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.