Blanda ut saffranet i lite socker, ev tillsätt lite alkohol för att förstärka saffranssmaken. Jag har använt mig av en så kallad channel knife som gör långa strimmor av apelsinskal
Serverades med gönsaker och aioli, mums. Lördagens middag blev denna goda fläskfilé. Bryn bitarna i smör med pressade vitlöksklyftor och ingefära ett par min så de får lite färg
Häll av kokvattnet och blanda pastan med pesto. Fäst med tandpetare. rivet skal av. Servera köttbitarna på en pastabädd och garnera med skivor avavokado och tomater
Smörj och bröa en sockerkaksform, gärna med löstagbar botten. utspädd med 1 msk hett vatten. Grädda i ugnen i 40 min, stäng av värmen och låt chokladkakan. utspädd med 1 msk hett vatten
På juldagen kom min mamma med familj på besök, och det var dags att fira jul för tredje gången i år. Sockerkaka medsmakav jul2 dl socker2 ägg50 g smör/1/2 dl flytande smör1 dl mjölk3 dl mjöl1 rågad tsk bakpulver2 tsk florsocker1 påse saffran1 krm malen ingefära1 krm malen kardemumma50 g vit chokladSätt ugnen på 200°C. Vispa ägg och socker poröst med elvisp - helst 4-5 minuter. Smält smöret (alternativt använd 1/2 dl flytande smör) och blanda den med mjölken
Lägg i en ugnsform, riv över skalet från en apelsin, pressa över apelsinsaften från samma apelsin och drizzla över lite olivolja och agavesirap (eller annat typ av flytande sötningsmedel)
Stöt saffranet med en sockerbit. Vem som står vid spisen i bara förklädet, hur han ser ut och vad han säger till dig tänker jag överlämna åt din fantasi men om du vill kan jag berätta hur jag gör dessa underbart goda, gyllengula plättar som smakar som något mitt emellan pannkakor och lussekatter
Kombucha med en smakav jul. Du kan smaksätta din kombucha med nästan vad som helst. En favorit jag brukar göra är med ingefära, citron och mynta, och den passar också bra i juletider
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.