Jättefint kött och grytorna har blivit mycket smaskiga med mycket mustig smak. Jag har använt mig av både märgpipa och högrev som jag köpt ifrån Björlanda Gård där dom säljer nötkött ifrån Highland Cattle kor
Jag har använt mig av en så kallad channel knife som gör långa strimmor av apelsinskal. Julig ambrosiakaka med smak av saffran & apelsin150 g Smör 3 ägg 2,5 dl strösocker 2,5 dl vetemjöl 0,5 tsk bakpulver 0,5 tsk salt1 g saffran (två påsar)1 apelsin, rivet skalSätt på ugnen på 175 grader. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Glasyrsaft från en halv apelsinca 5 dl florsockerBlanda florsocker med apelsinsaft
Jag åt köttgrytan till vitkålssallad och broccoli medan övriga familjen även åt pasta. Smaka avmed salt och svartpeppar, men tänk på att både fond och bacon är väldigt salt
Tokgravid, fast bara i fjärde månaden, men ändå med en rejäl kagge åkte vi till New York förra maj. En restaurang med en galet död inredning, som i uppstoppade djur och döskallar, och en fantastisk atmosfär
Klicka på namnen under bilderna för att komma till rätt recept med en gång. Jag har ju haft bloggen i många år och julgodis bakar man ju varenda år och eftersom jag älskar att prova nya saker hela tiden så har jag därför samlat på mig massvis av julrecept här i bloggen
Det är ju inte konstigt att en börjar längta efter julen med detta vinterväder och i veckan tror jag bestämt det får bli en sats av dessa julköttbullar klassiskt kryddade med kryddpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.