Vi hade lovat att bjuda på fika, och jag tänkte i alla hast slänga ihop en vanlig sockerkaka. På juldagen kom min mamma med familj på besök, och det var dags att fira jul för tredje gången i år
Till efterrätt kommer det bli en variant av trifle, en vanlig dessert i Storbritannien och Australien, så idag förbereder jag med att baka en saftig sockerkaka som är en av ingredienserna
Blanda ut saffranet i lite socker, ev tillsätt lite alkohol för att förstärka saffranssmaken. Jag har använt mig av en så kallad channel knife som gör långa strimmor av apelsinskal
Saftig sockerkakamedtesmak. Den här saftiga sockerkakan innehåller både pulveriserade teblad och en skvätt bryggt earl grey-te och smakar alldeles … alldeles … underbart
Det ströks och ströks och det var världens jox med att få vecken utslätade, mer och mer vatten sprutades på som av någon märklig anledning inte torkade eller ångade upp
Smörj och bröa en sockerkaksform, gärna med löstagbar botten. utspädd med 1 msk hett vatten. Grädda i ugnen i 40 min, stäng av värmen och låt chokladkakan. utspädd med 1 msk hett vatten
Lägg i en ugnsform, riv över skalet från en apelsin, pressa över apelsinsaften från samma apelsin och drizzla över lite olivolja och agavesirap (eller annat typ av flytande sötningsmedel)
Stöt saffranet med en sockerbit. Vem som står vid spisen i bara förklädet, hur han ser ut och vad han säger till dig tänker jag överlämna åt din fantasi men om du vill kan jag berätta hur jag gör dessa underbart goda, gyllengula plättar som smakar som något mitt emellan pannkakor och lussekatter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.