(Syftet med detta är att man får ut mer smak ur saffranet när man gör så. (Välj en kastrull som rymmer hela kladdkakesmeten med marginal så sparar du tid och disk
Blanda det med riven mandelmassaoch mjölk. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Tillsätt kvarg, saffran, salt, kardemumma, socker och det mesta av mjölet
(Tänk på när du mäter upp vetemjölet att hälla upp det eller väga det, gräv inte med decilitermått i mjölpåsen för då packas mjölet och det blir för mycket
) så kan du i stället smaksättamed kanel, kardemumma och ingefära. Den har likheter med mina andra grysli/myslivarianter, men har här fått lite extra julkänsla av saffran, vaniljoch apelsin
Stöt saffran med lite socker och blanda med apelsinskalet i det smälta smöret. Rör ihop ägg, socker och apelsinsaft, blanda ner kokos och det smaksatta smöret
Mumsig, naturligt söt och krämig smoothie som kan avnjutas som dessert eller mellanmål. Jag gillar att tillsätta antingen kokosmjölk eller cashewnötter till smoothies så att de blir krämiga, gräddiga och fylliga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.