Häll några droppar av smeten i ett glas medriktigt kallt vatten. De är hårda, smakar gräddkola och är fullständigtomöjliga att sluta äta av när man väl har börjat
Förra veckan vart det saffransbullar medmandelmassafyllning, smak avapelsin och russin, Igår kokade jag knäck och idag så har jag snört ihop rocky roads, chokladbollar med choklad och ett avjulens måste imin frys, nämligen dumlekakor
)Hur som helst så fortsatte julensintåg senare på kvällen när middagentillagades, Håkan hade lagt fläskfiléi en julinspireradmarinad, med glögg i, redan på torsdagskvällen som stektes och sedan tog in en tur i ugnen tillsammansmed en smaskig sås
) blir det en helt galet god cheesecake med smak avbaileys och pepparkaka. Tryck ut blandningeni den bottnen av den förberedda formen och ställ åt sidan
På juldagen kom min mamma medfamilj på besök, och det var dags att fira jul för tredje gången i år. Vi hade lovat att bjuda på fika, och jag tänkte i alla hast slänga ihop en vanlig sockerkaka
Lägg i en ugnsform, riv över skalet från en apelsin, pressa över apelsinsaften från samma apelsin och drizzla över liteolivolja och agavesirap (eller annat typ av flytande sötningsmedel)
Rivet skal och saft av en apelsin. Cheesefyllningen. Garnera med smält choklad. Smält margarinet, tag från plattan, häll i den hackade chokladen och rör tills det är en slät chokladsmet
En favorit jag brukar göra är medingefära, citron och mynta, och den passar också bra ijuletider. Många av er har redan startat upp en egen kombuchaverkstad hemma i köket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.