Självklart kan man smaksätta det om man vill, med lite äpplen och kanel, en bit dumle, en klick vaniljsås eller vad man nu känner för – men de är också ljuvliga precis som de är
Och ofta vill man bidra med något, t ex till kaffet. (eller vatten om man inte vill ha citronsmak). Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper
Smarrig smet med mycket godsaker så man tar gärna en smaksked också under baket. Grädda i långpanna med bakplåtspapper i mitten av ugnen tills kakan nästan är torr
med bakplåtspapper om den ser ut att bli mörk mot slutet av gräddningen. Smörj och bröa en avlång form, ca 1½ l. Grädda kakan i nedre delen av ugen i ca 40 min, tills den är torr när du provar med en sticka. Smörj och bröa en avlång form, ca 1½ l
Sedan brukar jag sila i det i äggsmeten för att slippa alla former av klumpar. Jag tänker nämligen att det måste vara fantastiskt med saffran i Silviakakan
Känn med en provsticka i mitten av kakan, den ska komma ut torr. Den mumsiga kakan påminner om en mjuk pepparkaka i smaken, så den kanske kan passa att baka nu när julen närmar sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.