3 för
en tia i tjollan (kiosken på skånska) jag älskade dom och jag blir glad bara jag tänker på dom. Alla bitar trillade på plats, jag skulle så klart göra julkrokofanter på mitt sätt och efter lite funderande och smakprover så var de framtagna
Risgrynen får koka med saffran, vilket ger gröten en lite juligaresmakoch vacker klargul färg. Detta är första delen i en serie med godsaker som jag har tagit fram till jul, fotograferade av den superbegåvade fotografen Saga Wendotte
Jag ville ha dem vita och vintriga med en smakav mint och jag måste bara säga att de blev så goda med den krämiga fyllningen av vit choklad, philadelphiaost och krossade polkagrisar, mums
Stöt saffran med lite socker och blanda med apelsinskalet i det smälta smöret. Rör ihop ägg, socker och apelsinsaft, blanda ner kokos och det smaksatta smöret
Dessa små godsaker har fått en lite tvist för att passa in lite bättre i adventstider – det vill säga – jag har använt Dumlekola medpapparkakssmakoch apelsinnobless
En taco medsmakavjulen. Smaksättmed saffran, buljong, harissa och salt. Vänd hela tiden degen och pudra med mjöl så att den inte fastnar på bakbord ochkavel
Den här mustiga fiskgrytan medsmakav saffran och tomat åt vi när solen sken och det var varmt och skönt ute men jag tror den passar snäppet bättre en dag som idag när kylan och blötan kryper innanför jackan och allt känns allmänt ruggigt
Skär kycklingen i stora munsbitar och stek med. Vrid upp värmen igen på grytan, ta av locket, krydda och tillsätt den koncentrerade fonden och creme fraichen
Det brynta smöret smakar ljuvligt ihop med pepparkakskryddorna. Frukosten är nämligen en av mina absoluta favoritstunder på hela dagen, och jag får aldrig nog av goda fiffiga saker att variera den med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.