Kakan består av en härligt spröd botten, en krämig kolafyllning som toppas med en len mjölkchoklad. Sikta ner mjölet i en skål och arbeta in smöret med fingertopparna till en smulig deg
Jag älskar alla julsmaker, och jag brukar inte baka julbakverk under någon annan period av året. Spröda och goda kakor smaksattamed pepparkakskrydda (här kan du justera mängden efter vad du gillar) som tillsammans med den söt-syrliga lingonsylten blir en ljuvlig kombo
Kokostoppar medsmakavsaffran & apelsin. Saftigt söta medsmakav just både apelsin. Stöt saffranmed lite socker och blanda medapelsinskalet i det smälta smöret
Jag har använt mig av en så kallad channel knife som gör långa strimmor avapelsinskal. Tillsätt mjölblandningen i äggblandningen och till sist det smälta smöret och det rivna apelsinskalet
) så kan du i stället smaksättamed kanel, kardemumma och ingefära. Den har likheter med mina andra grysli/myslivarianter, men har här fått lite extra julkänsla avsaffran, vanilj och apelsin
Men något som jag verkligen gillar medjulen är just traditionerna. Risgrynen får koka medsaffran, vilket ger gröten en lite juligaresmak och vacker klargul färg
smakarjuligt. Här kommer jag med ett recept som är supergott. Ta sedan av kastrullen från plattan och lägg i chokladen samt smöret och rör om till det blir en jämn smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.