Stjälp upp degen på väl mjölat bakbord, vik degen på mitten och se till att alla ytor blir mjölade. Det här receptet snubblade jag över i den otroligt fina bloggen Bara en kaka till, baguetter som jäser över natten (i rumstemperatur) bara att baka ut på morgonen och grädda
Sätt på ugnen och ta ut bullarna ur kylen och låt jäsa i rumstemperatur tills ugnen blir varm. Smula ner jästen i en skål och tillsätt 1 dl vatten och rör tills jästen lösts upp
Använd gärna vita och svarta sesamfrön i kombination så blir det ett festligt utseende. Dessa sesamkakor är mycket nyttiga (järn- och proteinrika) med kombinationen av sesamfrön och gur (jaggery på engelska som är ett slags socker som utvinns från sockerrör och blandas ihop till en massa i blockform)
En härligt franskt bakverk som gör din fika blir lyxigt. Jag funderar på att baka en Lussekatter som alla andra har bakat just nu men jag kommer inte fram till de hehe eftersom mitt hjärta är stoppa till den här Croissant
laxfilé utan skinn och ben, (som varit fryst i 3 dygn). 4 person(er) Ingredienser 800 g laxfilé utan skinn och ben, (som varit fryst i 3 dygn) 1/2 dl salt 1/2 dl strösocker 1 msk krossad svartpeppar 10 dillstjälkar Stuvad potatis 1,6 kilo potatis 50 g smör 2 msk vetemjöl 4 dl mjölk 1 dl hackad persilja 1 1/2 tsk salt Syrad rödlök 2 små rödlökar 2 msk ättiksprit (12 %) 1/2 dl strösocker 1/2 dl vatten
Bred hälften av fyllningen över plattan och rulla ihop den som en rulltårta. 11 30 bitar Ingredienser Citron- och mandelbullar 10 dl + 1/2 dl vetemjöl (600 g) 175 g smör 50 g jäst 2 1/2 dl mjölk (3 %) 1 ägg 1/2 dl vit sirap 1/2 tsk salt Fyllning 250 g mandelmassa 2 citroner, rivet skal 1 citron, pressad saft 125 g smör, rumsvarmt 1 1/2 dl strösocker Glasyr 2 dl florsocker 2 msk pressad citron gul hushållsfärgCitron- och mandelbullar 1
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.