Häll över det fingervarma vattnet och rör om så att jästen löses upp. Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt kesella, salt, socker och det mesta av mjölet
Kavla ut en del i taget till en rund, tunn kaka. Eftersom brödet är lite segt så funkar det perfekt att använda till att skopa upp en tjock, kryddig gryta med
Häll lite av degspadet överjästen och rör tills jästenen lösts upp. Tillsätt restenav degspadet, kesella, sirap, salt, ingefära, nejlika, pomerans och russin och rör om
Blanda ihop alla ingredienser utom havssaltet. Tillsätt saltet och kör den ett par minuter till. Rulla dem sedan försiktigt uppifrån och ner till limpor och lägg dem med skarven ner på en mjölad plåt
Denena blev frukost för mig och T och de andra två gav jag bort till svärmor och svärfar. Det här receptet snubblade jag över i den otroligt fina bloggen Bara en kaka till, baguettersomjäserövernatten (i rumstemperatur) bara att baka ut på morgonen och grädda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.